Comunicat de Presă Lucrări Convent - 2019

Publicat în 26 Noiembrie 2019

Conventul anual - 2019, ce a avut loc la Piteşti între 15 şi 17 noiembrie, a aniversat 140 de ani de la prima aprindere a Luminilor Marelui Orient al României, în anul 1879. Faptul că această Obedienţă a fost prima Putere Masonică Suverană înfiinţată pe teritoriul României, i-a conferit întotdeauna un real prestigiu, o firească legitimitate şi o mare doză de notorietate printre grupările masonice din ţară.

La ţinuta festivă, în prezenţa invitaţilor care au reprezentat Obedienţe româneşti sau din străinătate, printre care s-a numărat şi Marele Secretar Ajunct pentru Afaceri Externe al Marelui Orient al Franţei, au fost expuse principalele repere istorice ale celei mai vechi Obedienţe din România, fiind omagiate, totodată, numele mai multor francmasoni care şi-au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea Ordinului.

Cu prilejul acestei aniversări a fost lansat un volum de planşe al Lojilor din Marele Orient al României, intitulat “DE LA AMIAZĂ LA MIEZUL NOPŢII”, luându-se hotărârea editării în viitor a unei istorii a Obedienţei, de la înfiinţare până în zilele noastre.