Apel pentru Pace și Înțelegere în Lumea de Astăzi

Publicat în 09 Octombrie 2023

În lumea de astăzi, care trebuie să facă față unor provocări fără precedent, chiar existențiale, pacea, atât între oameni, cât și între popoare, este necesară mai mult ca oricând. Violența, indiferent din ce parte vine și indiferent de cum s-ar încerca să fie justificată, nu poate decât să distrugă viitorul pe care cu toții îl dorim mai bun. În spiritul valorilor istorice masonice de libertate, egalitate și fraternitate, Marele Orient al României lansează tuturor un apel la pace, înțelegere și bună credință, ca singurele mijloace de a continua construcția casei comune a omenirii. Acum este momentul să demonstrăm că dialogul și respectul reciproc sunt valorile pe care le apărăm și le vom apăra cu toții.

Consiliul Ordinului Marelui Orient al României

Dans le monde d'aujourd'hui, qui doit faire face à des provocations sans précédent , et existentielles, la paix, entre les hommes, et même entre les peuples, est plus que jamais nécessaire.

La violence, indifféremment de son origine et de la façon dont on tente de la justifier, peut uniquement détruire le futur que nous souhaitons tous meilleur.

Dans l'esprit des valeurs maçonniques historiques de liberté, d'égalité et de fraternité, le Grand Orient de Roumanie lance un appel à la paix, seule solution pour continuer à la construction commune de l'humanité.

Le moment est venu de prouver que dialogue et respect réciproque sont des valeurs que, tous, nous défendons.

Le Conseil de l'Ordre du Grand Orient de Roumanie